Nationaal of Internationaal:

Alvorens door te gaan met het doorlezen van de inhoud over de nieuwe regels aangaande de finale geven wij u vooraf enig inzicht in de te gebruiken schietbanen.

Internationaal worden alle ISSF wedstrijden gehouden op elektronische schietbanen met bijbehorende elektronisch telapparatuur, zodat treffers en missers direct geregistreerd worden en de uitslag al op papier staat terwijl u nog bezig bent met de organisatie.

In Nederland is er een aarzelend begin van het gebruik van elektronische hulpmiddelen binnen de schietsport, de rede hiervan laat zich raden maar het ontbreken van de benodigde muntjes zal wel de grootste boosdoener zijn.

Om die reden zullen wij in Nederland deze finales voorlopig blijven schieten op klapschijfinstallaties en schietschijven en is het waarderen van de treffers nog mensenwerk.

De enige discipline waarvan het Ned. Kampioenschap volledig elektronisch wordt beheerd is de discipline Luchtwapens welk ieder jaar georganiseerd wordt op het sportcomplex "Valkenhuizen" in Arnhem.

In de beschrijvingen van de finales is dan ook opgenomen, omkadert, het minimaal aantal benodigde schietschijven voor de te houden finales in Nederland.

Mocht u dus plannen hebben om een Nederlands Kampioenschap binnen uw vereniging te halen dan weet u aan welke eisen deze schietbanen moeten voldoen en dat u rekening moet houden met langere omlooptijden per serie.

Wij wensen u veel leesplezier.

Algemeen:

• De schietbalie kan tussen 0,70m en 1,00 m hoog zijn, maar daar mag men uitsluitend datgene bij zich hebben dat absoluut noodzakelijk is om de finale te schieten. Koffers en dergelijke mogen niet in op het schietpunt aanwezig zijn en moeten worden achtergelaten resp. worden terug gebracht in de zgn voorbereidingsruimte. Koffers o.d. mogen daar dus ook niet worden gebruikt als pistoolsteun, ook al is de tafel slechts 0,70m hoog!!

• Op schietbanen waar geen elektronische schietschijven maar de klapschijven worden gebruikt dient u voor “gereset” à “afplakken” te lezen, de doorlooptijd zal dan ook langer zijn.

• Patroonhouders mogen alleen na het commando “LADEN” gevuld worden.

►► Finaleschieten bij Luchtpistool en Vrij Pistool

►► Finaleschieten bij Olympisch Snelvuur Pistool