ISSF-reglementswijzigingen ingaande 1 oktober 2013

Voorbereidingstijd

Niet van toepassing bij de disciplines Klein Kaliber Pistool 10 meter, Action Shooting, Militair Pistool en Service Pistol deze disciplines hebben hun eigen voorbereiding.

Voorbereidingstijd

Niet van toepassing bij de disciplines Klein Kaliber Pistool 10 meter, Action Shooting en Militair Pistool deze disciplines hebben hun eigen voorbereiding.

Voor de 10 meter en 50 meter onderdelen:

Minimaal twintig minuten voor de aanvang van de wedstrijd moet de schutter de gelegenheid hebben om zijn wapen(s) naar het schietpunt te brengen en te beginnen met zijn/haar voorbereiding aan de wedstrijd. De voorbereidingstijd mag alleen worden gebruikt om je schietattributen naar het schietpunt te brengen,  je aan of om te kleden, wapen uit de foedraal of koffer halen voorzien van veiligheidsvlag en deze op de schietbalie leggen, hulp middelen plaatsen om tot een goed schot te komen dus met andere woorden gewoon voorbereiden niets meer of minder. De enige handeling die je met het wapen mag doen is het uit de foedraal of koffer halen, veiligheidsvlag plaatsen en op de schietbalie leggen.

15 minuten vr aanvang van de wedstrijd wordt de voorbereiding uitgebreid met de proefschoten en staan de schietschijven vr dat wil dan niet zeggen dat je dan 15 minuten moet proefschieten je kunt je voorbereiding gewoon afmaken en dan gaan proefschieten.

30 seconden voor het eind wordt het commando "Nog 30 seconden" gegeven en daarna "STOP".

Met andere woorden de tijd indeling ligt dus geheel bij de schutter zelf.

Voor de 25 meter onderdelen:

Minimaal 15 minuten voor de aanvang van de wedstrijd moet de schutter de gelegenheid hebben om zijn wapen(s) naar het schietpunt te brengen en te beginnen met zijn/haar installatie aan de wedstrijd. Deze installatietijd mag alleen worden gebruikt om je schietattributen naar het schietpunt te brengen,  je aan of om te kleden, wapen uit de foedraal of koffer halen voorzien van veiligheidsvlag en deze op de schietbalie leggen, hulp middelen plaatsen om tot een goed schot te komen dus met andere woorden gewoon voorbereiden niets meer of minder. De enige handeling die je met het wapen mag doen is het uit de foedraal of koffer halen, veiligheidsvlag plaatsen en op de schietbalie leggen.

Bij de disciplines die starten met een precisie onderdeel en standaard pistool krijgt de schutter 5 minuten voorbereidingstijd vr aanvang van de wedstrijd.

Tijdens deze voorbereidingstijd mag de schutter zijn/haar wapen ter hand nemen, richtoefeningen doen, droog te vuren en zijn/haar schiethouding bepalen waarbij dan de schietschijven vr staan en weg draaien op het eind van deze voorbereidingstijd.

Bij snelvuur onderdelen krijgt de schutter 3 minuten voorbereidingstijd vr aanvang van de wedstrijd.

Tijdens deze voorbereidingstijd mag de schutter zijn/haar wapen ter hand nemen en richtoefeningen doen, droog te vuren en zijn/haar schiethouding bepalen waarbij dan de schietschijven het ritme van de wedstrijd zullen aannemen tot het einde van de voorbereidingstijd.

In beide opties wordt 30 seconden voor het eind het commando "Nog 30 seconden" gegeven en daarna "STOP".

Regels voor de finales:

Voor de kwalificatie blijven de schiet- en wedstrijdregels hetzelfde zoals deze tot nu toe worden toegepast. Het doel van deze kwalificatiewedstrijden is om de acht (zes bij OSP) beste schutters te selecteren.

De score van de kwalificatie wedstrijd wordt niet meegenomen naar de Finale. Alle deelnemers starten de Finale bij 0(nul) als nieuwe wedstrijd.

Aangezien de Finale vanaf 0(nul) begint zal het aantal schoten verhoogd worden om ervoor te zorgen dat het een echte test wordt van hun vaardigheid.

Na het schieten van een reeks schoten, waarbij steeds de laagst scorende schutter afvalt totdat er twee schutters overblijven om te schieten voor de gouden medaille.

◄◄ uitvoering reglement